domingo, 22 de agosto de 2010

TRANSFORMACIO URBANA (1).


TRANSFORMACIO URBANA (1).
Ámbit d'actuació :
L'operació Sant Andreu-la Sagrera forma part d'un conjunt d'actuacions de renovació urbana previstes al llevant de Barcelona conegut com "Canvi a llevant". Zones industrials obsoletes, grans superfícies dedicades al ferrocarril i infraestructures destinades a l'energia i el sanejament que havien quedat aïllades es recuperen i es renoven. Així la recuperació del front del litoral, la consolidació de l'àrea de Glòries com a centre administratiu i cultural, i la remodelació del Poblenou amb el districte 22 @ ja són un exemple.
En aquesta actuació es cobriran 38 hectàrees de superfície ferroviària, el soterrament més gran d'Europa. Això suposa, d'una banda, integrar els barris fins ara separats per les vies: una frontera de 3,7 quilòmetres, situada entre el carrer d'Espronceda i el Nus de la Trinitat; i de l'altra, una gran transformació urbanística de 164 hectàrees al voltant d'aquest gran corredor central d'infraestructures.
Es podran construir 1,7 milions de metres quadrats de sostre. Alguns sectors ja s'han executat en part i queden pendents d'executar 1,25 milions de m² on apareixeran 812.000 m² de sostre residencial, que atrauran 24.000 nous veïns, 55.500 m² d'hoteler, és a dir, unes 800 habitacions i 380.000 m² d'oficines i comerços que poden significar 30.000 nous llocs de treball, 44 ha de nous vials, 48 ha de nous parcs urbans i 20 ha per ubicar-hi nous equipaments.

No hay comentarios: