sábado, 4 de mayo de 2013

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: ‘LLUM I COLOR. CASA BATLLÓ GAUDÍ’


El passat 12 de desembre va ser presentat a la Casa Batllo el llibre :

‘LLUM I COLOR. CASA BATLLÓ GAUDÍ’


Tres experts en Gaudí s’han fet càrrec dels textos. El primer, Casa Batlló, simbolisme i construcció, és ja un clàssic del professor i exdirector de la Càtedra Gaudí Joan Bassegoda Nonell. Els altres dos, inèdits, aporten noves interpretacions de la Casa Batlló dins del context creatiu de Gaudí. Es tracta de La Casa Batlló i l’arquitectura residencial de Gaudí, de Jaume Sanmartí, professor de l’ETSAB i actual director de la Càtedra Gaudí, i de Casa Batlló, llum i color, de Daniel Giralt-Miracle, historiador de l’art i qui també ha dirigit i conceptualitzat l’edició d’aquesta publicació.

El llibre està il·lustrat amb fotografies històriques, una col·lecció de plànols i dibuixos de la Casa Batlló realitzats per Gaudí i els seus col·laboradors, i una extensa selecció de fotografies de Pere Vivas, Ricard Pla i Biel Puig que aporten visions inèdites actuals de tots els espais de l’edifici, incloent-hi algunes de la façana durant la projecció de video mapping que es va realitzar amb motiu dels actes de celebració d’aquest desè aniversari.
Font : Casa Batllo.








La Casa Batlló és troba al Passeig de Gracia, 43 de Barcelona és una de les tres façanes que formen l'anomenada "Illa de la Discòrdia". és el conjunt d'edificis modernistes més famós de Barcelona, integrats en una sola façana. És l'illa situada al Passeig de Gràcia entre els carrers d'Aragó i de Consell de Cent, i és una mostra dels contrastos de les diverses tendències arquitectòniques del moment. Al n. 35 d'aquest carrer hi ha la Casa Lleó Morera, de Domènech i Montaner; una mica més endavant, trobem la Casa Amatller, dissenyada per Puig i Cadafalch, i la Casa Batlló, obra deGaudí.

No hay comentarios: