martes, 29 de diciembre de 2009

LA NOMINA CATALANA.

LA NOMINA CATALANA.

Un mileurista guanyaria mil euros més cada any si Catalunya tingués Estat propi. Aquests són els comptes que ha fet el Cercle Català de Negocis (CCN), un grup d’empresaris independentistes que han presentat la Nòmina Catalana; amb el suport d’economistes com Emili Valdero, Jacint Ros Hombravella i Elisenda Paluzie, i l’enginyer Xavier Roig.
Càlculs estan fets sobre la base que Catalunya, com a Estat propi, utilitzés el dèficit tributari actual amb Espanya per reduir els impostos directes: abaixar els tipus de l’IRPF en tots els seus trams, fins a una mitjana d’un 48,5%; reduir les quotes a la Seguretat Social en un 13,2% i reduir l’impost de societats per deixar-lo en un 20%.
Tot plegat costaria 8.200 milions, un terç dels 22.000 milions en què està calculat l’espoli fiscal.
“La Nòmina Catalana ha de ser la corretja de transmissió del sentiment nacional de l’empresari cap als treballadors, que així veuran el que hi perden. És important fer evident que l’espoli fiscal afecta totes les classes”
Sobre les possibles reticències d’empresaris a apostar per l’independentisme per por a no vendre a Espanya :“El que té un prisma espanyolista, és un empresari mort. Volem l’empresari del futur. El mercat mundial és molt més important que el mercat espanyol”.
Fonts de : l'Avui.

No hay comentarios: