viernes, 20 de febrero de 2009

KUBALA.

KUBALA.
Ladislao Kubala Stecz (Budapest, 10/6/1927- Barcelona 17/5/2002)futbolista y entrenador español de origen húngaro, apodado «Laszy».

Sempre ens vas dir que ni Cruyff, ni Maradona ni Ronaldos, sempre vas dir quí era el millor dels millors, sempre ens explicavas quan l'avi et portava a Les Corts a veure al ros, i com et queia la baba quan sortia a la tele ja vell i retirat del futbol, i aprofitabas per tornar a explicar quan anavas al vell camp de Les Corts...

Avui per tu, Kubala torna a trepitjar la gespa i a ferte gaudir del teu idòl d'infantessa.
Per tu mare, la canço del teu estimat Serrat que va dedicar al vostre mite.


En Pelé eran en Pelé / i Maradona un i prou. /Di Stéfano era un pou / de picardia. / Honor i glòria als qui / han fet que brilli el sol /del nostre futbol / de cada dia. / Tots tenen els seus mèrits; / lo seu a cadascú, /però per mi ningú /com en Kubala. /Es prega al respectable silenci, /que pels qui no l'han gaudit /en faré cinc cèntims: /La para amb el cap, /l'abaixa amb el pit, /l'adorm amb l'esquerra, /travessa el mig camp /amb l'esfèrica /enganxada a la bota, /se'n va del volant /i entra en l'àrea gran /rifant la pilota, /l'amaga amb el cos, /empenta amb el cul /i se'n surt d'esperó. /Es pixa al central /amb un teva meva /amb dedicatòria /i la toca just /per posa-la en el /camí de la gloria. /Visca el coneixement /i l'alegria del joc /adornada amb un toc /de fantasia. /Futbol en colors, /bocada de 'gourmet', /punta de ganxet, /canyella fina. /La para amb el cap, /l'abaixa amb el pit, /l'adorm amb l'esquerra, /travessa el mig camp /amb l'esfèrica /enganxada a la bota, /se'n va del volant /i entra en l'àrea gran /rifant la pilota, /l'amaga amb el cos, /empenta amb el cul /i se'n surt d'esperó. /Es pixa al central /amb un teva meva /amb dedicatòria /i la toca just /per posa-la en el /camí de la gloria. /Permeteu-me glossar /la glòria d'aquests fets /com ho feien els grecs /uns anys enrera /amb la joia de qui /ha jugat al seu costat /i du el seu retrat /a la cartera. /La para amb el cap, /l'abaixa amb el pit, /l'adorm amb l'esquerra.


No hay comentarios: