martes, 24 de diciembre de 2013

KARAKALA.


Un sopar informal amb cuina exòtica, el Karakala de la vila de Gràcia és un local acollidor un xic sorollós en èpoques nadalenques pels sopars de grup, pero un restaurant recomanable si es desitja provar una cuina fenícia sense caure en la cuina estàndard del Ugarit, bona cuina però sense toc personal per ser franquícia.

El Karakala te una detallada i acurada carta, ben elaborada i ben representada, amb l'encant del pròxim orient, cosa d'agrair com decora i embolcalla la carta i els plats que en ella trobem.

Aconsello agafar un menú degustació, els entrants ens donen l'oportunitat d assaborir diferents plats i productes sens el risc de què si no ens agrada alguna cosa tenir l'oportunitat de gaudir-ne amb altres; no falta l'humus i el falàfel, la fulla de parra farcida i les verdures de la mediterrània condimentades i cuinades a l'estil àrab, una menja que bé podem mullar amb cerveses locals o arriscarnos amb productes libanesos com pot ser un Blanc de Blancs, chardonnay sauvignon de la bodega ksara una de les més famoses del Líban, que va pertànyer als jesuïtes fins a 1973.

Amb la selecció d'entrants un pot dir que ja estaria ben tip, la ració per dues persones esta molt bé per un sopar informal i distes, combinen be la quantitat de freds i calents i entre conversa i conversa es va pican de les diferents amanides i elaborades receptes libaneses.



El maître aconsella e informa be de cada plat i del que porta, com el cas del Tabbule amb festucs, una amanida on predomina l'amargor del julivert degut a què es presenta en exces dins de l'amanida, val la pena tastar-la per saber que no és un plat que escollirem en altres ocasions; l'hummus i el shifa valen la pena, com la resta de plats petits però ben assortits d aquests entrants.
Per escollir dins del menú degustació tota una gran varietat de carn: xai, pollastre i vedella
cuinada de formes ben diverses i acompanyades amb ingredients tan comuns dins de la nostra dieta com l'albergínia, l'arròs o el tomàquet; els peixos també gaudeixen d una variada selecció culinària com els plats vegetarians molt variats quant a forma de preparar hortalisses i vegetals que acostumem a menjar diàriament.

Un sopar agradable, servei atent i amable tot que crec que escàs pel volum de feina que tenia el dia que vam anar, bon preu i lloc per repetir en una altra ocasió per poder acabar de confirmar la bona cuina i poder gaudir d'una tranquil·la sobretaula, sense presses ni molèsties per l'exces de decibels de les converses dels sopars de grup d altres taules.





Per tancar la vetllada i com estem al cor de Gràcia que millor que acabar la nit fen una copa a Casa Fuster, un gin tònics i un mojitos, sofàs còmodes, espai tranquil , escenari unic per xerrades trivials i passar una bona estona, l'avis del cambrer que serveixen l'ultima copa és la campanada final per tancar parada i tornar a casa amb el paladar satisfet i havent passat una vetllada molt distreta i freda per la climatologia.





No hay comentarios: