miércoles, 3 de abril de 2013

ALTAFULLA -2-





Descobrir Altafulla, caminar per la seva platja amb destí al Castell de Tamarit, sota el feble sol d'un divendres sant, dia que començo una estada breu però intensa per aquests paratges de la Costa Daurada on a part de gaudir d'uns paisatges magnífics caminem per la historia, tan present en aquests indrets del Principat on els romans van deixar petjades i amb un patrimoni medieval que es reflex d'un passat ric.

Construccions ben conservades, fortaleses i cases senyorials en plena harmonia amb les velles però pintoresques casetes dels pescadors a primera linea de mar que tenen la companyia de les noves construccions de segona residencia que tan mal han fet al nostre litoral.

Una descoberta més que agradable, gaudir de la majestuositat del castell de Tamarit, trepitjar la sorra de la Costa Daurada i escoltar el vent i l'oleat-ge amb bocana-des de sal i l'olor de la mar sempre font de vida, on el cansament per les passes s oblida i la bellesa del indret convida a continuar pas a pas amb ulls ben oberts per absorbir tot l espectacle del escenari privilegiat des de el roc que acull el castell i dona una visió panoràmica espectacular d aquest racó de món.








Caminant s'obre la gana i el temps s'esmuny con la claror de la albada, bona hora per dinar i bon lloc esculli't per fer-ho, a l'aventura de vegades ens topem amb indrets com l'escollit per dinar, el restaurant El Trull es a tocar de la torre dels escipions, en plena via Apià o avui anomenada N-II.









El Trull (almazara, palabra que proviene del árabe ( المعصرة (al-ma’sara) y significa «lugar donde se exprime») antic moli d'oli construït al segle XVIII que conserva gran part dels utillatges i li dona un aire molt rústic, a mena de masia, en pedra viva, manté l'atmosfera del fi amb el que va ser construït. Una cuina sense complicacions, carns a la brasa, i entrants típics d'aquest estil de cuina (cargols, calçots, xatos...), amb una carta de vins acceptable i un preu raonable, amb un petit però, el servei, es curt, masses taules per tan pocs cambrers.

Escarola amb romesco, on destaca el bacallà de gust perfecte, ben remullat i fresc al paladar; ous trencats amb botifarra negre i patates, espectacular "marranada" per anar omplint la panxa i un "chuleton" de bou a la pissarra per llepar-se els dits, tot ben remullat amb bon vi de Tarragona, cafè i cigarreta abans de desitjar arribar al llit del hotel per fer una bona migdiada i recuperar forces després de la excursió del mati per la platja de Tamarit.








Recomanable per dinars en grup i empastifar-se els dits amb una bona calçotada i carns a la brasa, un magnific espai on gaudir d'una cuina molt marcada en la nostra cultura on el producte marcara la qualitat de la cuina que ens ofereix El Trull.





ENLLAÇ:

xxxxx

Recuperades forces, amb la panxa encara plena, la nit ens troba per gaudir dels carrers medievals foscos tot just abans del Via Crucis que celebra el poble, cervesseta per fer temps i a mena d'aperitiu tot just abans de comprovar que el restaurant del hotel te la fama ben guanyada, encert total agafar el pack de mitja pensió per assaborir una cuina realment excel·lent, en un espai ben cuidat, on la pedra viva del claustre casa perfectament amb el modern interiorisme que presenta en forma d'escenari gastronòmic el Bruixes de Burriac. 

Nit llarga i plena de sabors nous, matisos i textures que es fonen al paladar en un sopar lleuger i perfecte després del dinar pantagruèlic, agarit estomac que fa lloc per poder haver tingut la oportunitat de provar una crema de carbassa amable, una amanida de crudités ben treballada i barat amb ceba caramel·litzada, segon plat ideal per un sopar ric en detalls i mancat de feixuc pes per la digestió nocturna, tot ben acompanyat per vins de la terra, Costers del Segre i Tarragona, rosats i negres. 
La nit és llarga, la nit, com diu Raimon, nit llarga per acomodar sensacions viscudes i pair gustos, la nit és llarga i bona companya per assedegar mancances i abstraure's de mal sons.
Demà dissabte de resurrecció serà un altre dia... per descobrir i gaudir de nous camins o per redescobrir-los. 

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Es un verdadero placer leerte.

Gracias

-patufis-

McQ dijo...

Tu x aquí?
Vaya, el placer es mio.

Gracias.