lunes, 9 de mayo de 2011

C. M. (1)

El Corredor del Mediterrani és una aposta estratègica de país, pal de paller per fer un punt clau en el transport de mercaderies en la UE i per ende per al nostre propi futur a Europa. Ferrmed en un acte polític i social a Brussel·les així ho va exposar.
Em de ser conscients i treballar las administracions per reclamar la declaració del Corredor del Mediterrani com una infraestructura prioritària per al conjunt d'Europa, tenim las eines i els professionals per realitzar una via cabdal pels interessos de tota Europa en un moment clau pel nostre estat, on la competitivitat cada cop serà mes ferotge i la qualitat de las nostres infraestructures seran cabdals per fer del nostre país un lloc on establir grans punts logístics, en un moment on el transport de mercaderies ha de fer un pas de gegant per fer el canvi de mitja, la sostenibilitat i l alt preu del carburant han de fer pes a l hora de prendre decisions per enviar i distribuir els productes per via ferrea, a la llarga un mitja més econòmic , ecològic i respectuós amb el medi ambient que l actual.
Una infraestructura amb miràs cap a la suposada crisis dels combustibles fòssils, avançar-nos al temps, però també impulsar el nostre país i la nostra economia actualment en una brutal recessió que afecta tots els sectors, amb la construcció del corredor afavorirem una recuperació econòmica i creara llocs d ocupació.
Ferrmed reivindica, des de la fortalesa d'un posicionament tècnic inqüestionable basat en xifres i paràmetres, que el Corredor del Mediterrani és l'aposta més ajustada a criteris econòmics, polítics, socials i mediambientals.
La necessària inversió en el corredor ferroviari en una inversió estratègica per a Catalunya i tot el sud d'Europa. L'enginyeria, l'economia, l'estadística, la sociologia, la geografia i tot un seguit de disciplines que inclouria la lògica s'alien contra la política. Mira'n enrere pensem en els avantpassats impulsors del ferrocarril al nostre país, l Estat donant la esquena al progres, i un grup de emprenedors privats units per un bé comú ajuntaren les seves forces per obrir via, per impulsar i modernitzar el país, avui com abans bona part de l esforç que s esta fent per dur a terme aquest projecte ve per tot un conjunt d'empreses, entitats i persones del món civil, amoïnats per la manca d'objectivitat en la inversió pública i amb una mirada panoràmica del futur.



Som conscients de que Espanya esta en el camí de convertirsse en el país amb la xarxa d'alta velocitat més gran del món, però siguem conscients de que aquest objectiu es il·lògic, propi de republiques bananer-as, no té cap sentit, posar l alta velocitat a peu de carrer no ha de ser l objectiu, no ha de ser moneda de canvi per vots; els col-lectius de la societat civil son conscients de que necessitem complimentar las infraestructures a la realitat econòmica, al futur que ve i que al pas que anem ens agafara endarrerits per estar a l alçada del que el futur present reclami i necessiti. S ha d exigir una bona gestió dels recursos públics.





És inconcebible que a un territori que agrupa el 50% de la població de tot l'Estat i del PIB espanyol i que agrupa el 54% de la indústria i el 65% del tràfic portuari del país no li donin totes les facilitats per dotar-lo de les infraestructures, viàries i ferroviàries, necessàries per multiplicar aquests paràmetres, és a dir, per incrementar la riquesa i el benestar del conjunt.

El primer pas per aconseguir augmentar aquestes dades es fer realitat la declaració del Corredor del Mediterrani com a inversió prioritària i accelerar-ne l'execució.











1 comentario:

angzalais dijo...

És inconcebible que a un territori que agrupa el 50% de la població de tot l'Estat...

No es inconcebible, en tot cas es inacceptable, pero concebible es desde el moment que ho vivim cada dia, el benestar i prosperitat del conjunt queda supeditat al desitg individual de no donar facilitats a determinats territoris, així es i serà fins que no siguem capaços de demostrar que sols podem. No es una cuestió d'orgull nacional, que també si vols, es que qualsevol dia se'ls menjarà el llop.

Una molt clara exposició.

Gràcies.