lunes, 5 de mayo de 2014

L.C a CaixaForum.

 CaixaForum te l'encert, un cop més, de presentar una exposició sobre arquitectes i arquitectura, fa un parell d'anys l èxit de la mostra sobre Sagnier o sobre el disseny de la post revolució russa son clars exemples de què aquesta branca de l'art és d'interès per fer acostar a la gent a les sales d'exposició.
Ara s'apropa a la figura de Le Corbusier, un dels artistes més influents del segle XX. Fou un artista revolucionari, introductor de conceptes nous no només en l'arquitectura, creador d'una força de llibertat creativa poc usual. Més enllà del seu vessant artístic també Le Corbusier va influir en noves idees urbanístiques i de hàbitat, fou un dels primers artistes globals, la seva obra escampada per tot el món, ideada des del seu estudi del carrer de Nurgesser-et-coli,24, a Paris.




La seva obra és una interpretació poètica, provocadora i agosarada de les tecnologies i la nova era de les màquines, tanmateix el seu pensament  fort arrelat a la integració en la natura i l'espai, ben identificable no només en la seva obra arquitectònica sinó també en la pictòrica.
Aquesta idea concebuda en forma general i global sobre tortes les arts que el seu esperit creador conrea i realitza al llarg de les 6 dècades que contemplen la seva vida creativa.

Le Corbusier un atles de paisatges moderns és una exposició més que recomanable no només per gaudir de l'obra d'un dels símbols de l'arquitectura moderna sinó també per entendre com evoluciona l'arquitectura del segle XX emmarcada en la seva essència artística però també del compromís del artista en vers la societat que li toca viure.

McQ

------------------------------




Le Corbusier, una figura clau de l’arquitectura del segle XX, va ser pioner en els estudis de millora dels habitatges de les classes més baixes i va proposar noves formes d’arquitectura eficient en ciutats molt poblades. Le Corbusier va ser, al seu torn, un artista multidisciplinari, amb una obra que s’estén també a la pintura i la fotografia, unint art i arquitectura.



La mostra fa un itinerari complet per totes les fases de l’obra de Le Corbusier a través d’una extensa col·lecció de dibuixos, pintures, projectes arquitectònics i maquetes d’edificis, peces procedents majoritàriament de la Fondation Le Corbusier a París i del MoMA de Nova York. El visitant podrà contemplar des del treball realitzat en els primers anys de l’artista a Suïssa, fins al final dels seus dies a la Mediterrània, passant per Istanbul, Atenes, Roma, París, Ginebra, Moscou, Barcelona, Nova York i l’Índia.


No hay comentarios: