miércoles, 14 de mayo de 2014

COMICS EN GUERRA.

Al llarg de la seva història, els còmics han reflectit d’una forma o una altra els conflictes bèl·lics de la humanitat. Des de l’Antiguitat fins a les guerres actuals, guionistes i dibuixants han utilitzat com a teló de fons les conteses històriques, aportant tractaments que van des de les visions més fidedignes fins a les paròdiques, passant per les que potencien els valors heroics o humans, i fins i tot les visions més crítiques. De fet, el bèl·lic és un dels gèneres més retratats en la historieta.















Aquest any tenen lloc diverses commemoracions com el centenari de l'inici de la I Guerra Mundial, el 75 Aniversari de l'inici de la II Guerra Mundial, el 75 aniversari de la fi de la Guerra Civil Espanyola i el Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió Espanyola i de l'11 de setembre de 1714. 

Còmics en guerra, l'exposició, aportarà una visió antològica de les vinyetes bèl·liques, dividida cronològicament en els diversos períodes de la Història, des dels temps prehistòrics fins a les últimes i recents conteses. El visitant podria visualitzar originals de guerres de l’Edat Mitjana, l'Edat Moderna o la Contemporània, especialment d’aquelles que, el 2014, compleixen aniversaris, com la Guerra de Successió de 1713-1714 a Catalunya, la I Guerra Mundial, la Guerra Civil espanyola o la II Guerra Mundial. Comptarem amb pàgines dels més destacats dibuixants de còmics bèl·lics de tot el món, en una gran exposició de més de 200 originals. 





També hi haurà apartats dedicats als efectes de la guerra en la població civil i als genocidis, a més d'una secció sobre els corresponsals de guerra. 



No hay comentarios: