martes, 29 de abril de 2014

TW50B



La cuina catalana torna a estar entre els top de la restauració mundial.

El Celler de Can Roca se situa aquest any com a segon millor restaurant del món de la llista The World’s 50
Best Restaurant. El primer lloc en el rànquing que elabora la prestigiosa revista anglesa Restaurant l’ha recuperat l'establiment danès Noma, amb el xef Rene Redzepi al capdavant. Per altra banda, el petit dels germans Roca, en Jordi Roca, ha estat distingit amb el premi al millor xef pastisser de l’any per les seves creacions ‘entre arquitectura i màgia’, segons s’ha descrit a la gala.
La llista dels millors restaurants del món s’ha donat a conèixer aquest dilluns 28 d’abril a Londres en un esdeveniment que ha distingit en tercer lloc l’Osteria Francescana de Modena, amb el xef Massimo Bottura, la mateixa posició que l’any passat.
La cuina basca ha estat força representada en aquesta nit de la gastronomia. Si bé el basc Mugaritz, amb el xef Andoni Luis Aduriz, ha baixat dues posicions, fins el número 6; es manté en vuitena posició el restaurant Arzak, de Juan Mari Arzak, de San Sebastián. El restaurant Azurmendi, del xef Eneko Atxa, ha entrat a la llista en la posició 26 i a més s’ha emportat el premi al restaurant més sostenible. L’Asador Etxebarri, d’Atxondo, recupera posicions i passa del 44 al 34. També es recupera Martin Berasategui que passa del 64 de l’any passat a la posició 35.
No ha estat una bona nit per Quique Dacosta, de Dènia, que ha patit una davallada important, fins la posició 41 (del número 26 de l’any passat).

El restaurant Tickets, el bar de tapes de l’Albert Adrià, que l’any passat va entrar a la llista per primera vegada, ha escalat 20 posicions, passant del 77 al 57.
Brasil s’ha emportat tant el premi a la millor dona xef, que ha estat per Helena Rizzo del restaurant Mani, a Sao Paulo; com el premi escollit pels mateixos xefs, que ha estat per Alex Atala, del D.O.M, també a la mateixa ciutat.
The World’s 50 Best, organitzat per la revista Restaurant, recull les opinions i experiències de 800 experts del món de la gastronomia i se celebra cada any a Londres, moment en què es coneixen els millors restaurants del món.

RESTAURANT : TW50BEST_R

No hay comentarios: