viernes, 25 de abril de 2014

Adèu TiTo


Carta de TiTo Vilanova 20/7/13

L'exentrenador del Barça Tito Vilanova ha mort als 45 anys víctima d'un tumor a la glàndula paròtide que se li va diagnosticar a finals de l'any 2011. L'extècnic blaugrana ha estat intervingut d'urgència aquest dijous a la Clínica Quirón de Barcelona. El Barça ha comunicat la seva defunció en un comunicat oficial: " El Club vol expressar el més sentit condol a la seva família, amb qui comparteix aquests moments de dolor juntament amb els socis, aficionats del FC Barcelona i tot el món del futbol i l’esport. Per voluntat de la família Vilanova, es prega respecte al seu desig de viure en la més estricta intimitat els moments posteriors al decés".
En les pròximes hores, el FC Barcelona habilitarà un espai de condolences a la tribuna principal del Camp Nou, oberta a tothom que vulgui mostrar el seu record i afecte cap a la figura de Tito Vilanova. El Club informarà puntualment de l’horari d’obertura d’aquest espai de condolences, així com de la cerimònia religiosa que se celebrarà en els pròxims dies
El 22 de novembre de 2011, quan Vilanova era l'ajudant de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana, el club català va anunciar que l'entrenador de Bellcaire patia un tumor a la glàndula paròtide. Després de ser intervingut a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona –una operació de més de 10 hores–, Vilanova va estar allunyat dels estadis dues setmanes. Progressivament va anar incorporant-se a la dinàmica de treball fins a mostrar senyals evidents d'una total recuperació del càncer que l'havia atacat el novembre del 2011. La millora de Vilanova va fer que Andoni Zubizarreta no tingués dubtes en escollir-lo per suplir Guardiola i dirigir el Barça durant la temporada 2012-13.
El 19 de desembre de 2012, gairebé un any més tard que se li diagnostiqués el tumor, el Barça va comunicar la recaiguda de l'entrenador empordanès. Vilanova va ser operat novament a Barcelona, i posteriorment va fer diversos viatges als Estats Units, al Hospital Memorial Sloan-Kettering de Nova York, per tractar-se de la malaltia. El 2 d'abril de 2013 va poder-se reincoporar plenament a la banqueta barcelonista i dirigir el final de temporada d'un Barça que es proclamaria campió de Lliga, assolint un record històric de 100 punts. El 19 de juliol de l'any passat, l'empitjorament de la seva salut el va obligar a abandonar la banqueta del Barça i donar el relleu a Gerardo Martino.
Font:  http://www.ara.cat/

Tito Vilanova ha mort als 45 anys, després d'una malaltia detectada ara fa més de dos anys. La vida de vegades és injusta i cruel. Mor un home honest i una bina persona que deixa als barcelonistes un record del seu pas pel club del seu cor, la seva sencillesa i humanitat quedaran com part del seu llegat, gràcies per tota la teva dedicació al club i haber-nos regalat els millors anys de la nostra història.

No hay comentarios: