jueves, 24 de abril de 2014

AJ -1-

Visitar l'edifici de l'Ajuntament a la plaça de Sant Jaume permet descobrir els secrets arquitectònics i històrics de la construcció. I un dia com Sant Jordi és una oportunitat per fer-ho gràcies a la jornada de portes obertes.




Ramon Muntaner

Centenars de visitants han aprofitat la diada de Sant Jordi per veure les interioritats de l'edifici de l'Ajuntament. Amb uns guies molt especials: els personatges històrics que han escrit, amb els seus actes, la història de la ciutat.








Com el cronista del segle XIV Ramon Muntaner, al Saló de Cròniques, o el conseller Joan Fiveller. "Jo em vaig enfrontar al rei Ferran d'Antequera perquè pagués les taxes als comerciants", el que es coneix com l'enfrontament del vectigal", ha afirmat Fiveller, que va ser conseller en cap de Barcelona el segle XV.
Les claus de la ciutat.

També hi havia Rafael Casanova, conseller en cap entre el 1713 i el 1714. "Al Saló de Cent hi eren representats tots els oficis i gremis, i era on decidien les taxes, els impostos i els privilegis de Barcelona", ha explicat als ciutadans que visitaven el Saló de Cent.

El recorregut inclou estances com ara el Despatx d'Honor de l'Alcalde, el Saló de la Reina Regent (on es reuneix el Plenari del Consell Municipal), la Capella del Bon Consell o l'Escala Negra, que rep el nom pel marbre amb què es va construir.



Ramon Muntaner a la Sala de Cròniques

L'Ajuntament obre les portes als ciutadans en dates assenyalades, com ara Sant Jordi, Santa Eulàlia o la Diada.

No hay comentarios: