miércoles, 19 de marzo de 2014

SONG FOR MY FATHER


Horace Silver és un dels precursors del hardbop, el moviment nascut com a evolució de l'estil que va revolucionar el jazz, el Be-bop de la mà de Charlie Parker, Dizzy i altres genis que van brillar a partir de la segona meitat del segle XX.
Silver, pianista àgil i molt rítmic esta influenciat per la música de Cabo Verde, illa d'origen del pare del prolífic pianista; la seva aliança amb Art BLakey va donar un dels grups més longeus del jazz, els Jazz Messengers, considerada per molts com una autèntica universitat i facultat jazzistica al llarg dels anys que va estar dirigida pel bateria després de què Horace decidís deixar la formació.

Com a lider del seu quintet o quartet, Silver destaca per melodies i ritmes vius, la seva tècnica al piano donen un aire molt marcat en les seves harmonies i melodies, un dels seus grans èxits és Song For my Father, un dels estàndards del seu repertori, un tema amb el qual va rendir homenatge al seu pare. El Hard Bop va ser el contrapunt al west coast, un so més cool i més representatiu dels musics blancs; Silver, Blakey, Sonny Rollins... van portar el HB des de Nova York a tot el món creant un estil renovador i evolucionat que va impregnar i influenciar en els músics de generacions posteriors.

A Song For My Father, el tema repeteix variablement al llarg de tota la composició, Silver marca molt bé amb la mà esquerra el ritme i acompanya la melodia, el fraseig dur, sec és constant i destaca com a característica del Hard Bop principal la riquesa dels voicings per l'extensió cosa que el diferencia notablement del jazz cool que és el seu antítesis.
Aquest tema és extremadament viu, no et canses d 'escoltar-lo, en gravació o live, Silver va compondre un estàndard i un tema que al sonar irremeiablement et diu de qui és i et transporta al Bidland de NY.
Un tema molt adient per un dia com avui.

Album:
Song for my Father (1964)
Written by Horace Silver
Label : Blue Note

Produced by Rudy Van Gelder
Personnel:
Horace Silver — piano 
Carmell Jones — trumpet 
Joe Henderson — tenor saxophone 
Teddy Smith — bass 
Roger Humphries — drums











Recorded live in Copenhagen, Denmark, April 1968

No hay comentarios: