sábado, 23 de marzo de 2013

LA BRASSERIE DU GOTHIQUE


  Amb vistes al Reial Cercle Artisitc de Barcelona, i tot a tocar del Col-legi d'arquitectes de Barcelona, s'alça l'Hotel Catalonia Catedral, inaugurat l'any 2.009 després de la remodelació total de l'edifici que l'alberga; edifici històric de la ciutad, construit l'any 1914 d'estil barrejat entre el modenirsme i la Secessió vienesa.







Una remodelació moderna on destaca el jardi japonés i la terraça, espai molt lluminós on hom te la sensació d'espai i gran amplitud.



Tot i que la restauració hotelera és més comu del món anglosaxo, d'un temps aquí els hotels de la nostra ciutad han obert les seves portes per oferir-nos una cuina interessant en molts cassos, de vanguardia i alt nivell gastronomic. Cas curios el del Catalonia Catedral, la seva aposta de Brasserie, posada al dia i on el chef Renán Mahe aposta per la cuina francessa mediterranea sense sofisticació, on les coccions i el producte s'uneixen sense complicacions ni envulcalls caracteristics de la cuina d'autor.

Una carta extensa i ben complerta de carns peixos i verdures, una secció de postres de gran qualitat i una carta de cerveses i vins més que acceptable, una bona experiència gastronòmica al vell mig del cor de la ciutat.

Amanida tèbia de bacallà i pil-pil de bolets i Saltat de calamars i mongetes de Santa Pau al balsàmic com a entrants, racions complertes i ben presentades, un bacallà excel-lent perfecte combinació amb el pilpil de bolets, lleuger i fresc plat que caça perfectament amb la força de les mongetes i el calamar que conformen aquesta primera etapa del sopar just abans de atacar un magret d'ànec a la taronja, i un steak tartar suau. Tot regat amb un Rioja Heredad de Luzuriaga, de vermell intens i suau en boca.

Les racions complertes i contundents ens fan treure les ganes de gaudir de la excel-lent carta de postres i amb un cafè per tancar àpat donem per finalitzada la visita a aquest petit desconegut de Barcelona que val la pena visitar.

Ambient tranquil, servei acceptable, preu ajustat i correcte i una envejable situació en mig del cor de la ciutat fan de La Brasserie du Gothique un lloc per repetir.  

No hay comentarios: