miércoles, 29 de abril de 2009

BLUME.

JOAQUIM BLUME. 50 ANYS SENSE EL MITE.

Joaquim Blume va néixer el 1933; fill d’un monitor de gimnàstica alemany instal·lat a Barcelona.

Després de passar la guerra civil al país del seu pare, va tornar a la capital catalana on ben aviat va començar a estudiar gimnàstica al local que la seva família tenia al C/ Pàdua.

Amb 16 anys es va proclamar campió d’Espanya.

La dècada dels 50 va ser el gran moment de Joaquim Blume. Durant tot aquell decenni va ser l’indiscutible campió d’Espanya.
El 1952 va participar als Jocs Olímpics d’Hèlsinki, a Melbourne, Espanya es va negar a participar-hi com a protesta per la presència de la URSS, per la invassió de Hongria.
El 1957, al campionat d’Europa a París va guanyar el concurs individual, els exercicis en 4 aparells: les paral·leles, el cavall, la barra fixa i les anelles.

Sobretot en las anelles va excel·lir, a l’executar a la perfecció el Crist. La foto de Blume, estàtic, amb els braços en creu, va donar la volta al Planeta.

El 29 d’abril de 1959 tot l’equip espanyol de gimnàstica viatjava en un DC-3 d’Ibèria, que es va estavellar a la serralada de Conca. Entre les víctimes hi havia Joaquim Blume, que aleshores només tenia 26 anys, i vivia el moment més dolç de la seva carrera esportiva.

Des d’aleshores la figura de Blume s’ha mantingut present amb un memorial de gimnàstica que porta el seu nom.

En els temps de la utarquia, un geni va reixir, curta curssa vital d'un home que avui és llegenda viva de l'esport català.


No hay comentarios: