miércoles, 16 de julio de 2014

οικουμένηπόλις



Ecumenópolis- (del Grec:οικουμένη, que significa món, i πόλις (polis) que significa ciutat, per tant una ciutat conformada pel món sencer) terme inventat per l’arquitecte i urbanista grec Constantinos Doxiadis el 1967, que al·ludeix a la idea de que, en un futur, les àrees urbanes y megalòpolis es fusionaràn en una única ciutat mundial donats la creixent urbanització i creixement de població.

Ecumenópolis es una mostra de documentals audiovisuals sobre els processos d’urbanització i transformació de la ciutat contemporània. Una cita mensual lligada a la programació cultural del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i oberta tant al públic general com a professionals involucrats en aquests processos. La mostra es presenta com un viatge que aterra en diferents punts del globus per observar tant casos únics de confecció d’una ciutat com tipologies que es repeteixen de manera quasi exacta en contextos molt diversos, convertint-se en lliçons pràctiques d’urbanisme que ensenyen tant èxits com fracassos, i generen el debat al voltant de la manera en que habitem les ciutats i per tant com ocupem el planeta. Les projeccions, agrupades d’acord amb la seva temàtica es realitzaran el 3er dilluns de cada mes a la seu de la Plaça Nova del col·legi d’arquitectes. Per fomentar l’afluència de públic divers es planteja com una activitat gratuïta i oberta. El temps de projecció de cada una de les seccions variarà en funció del programa amb unes duracions estimades de entre 40 i 60 minuts i aniran acompanyades de les intervencions de convidats triats específicament per cada sessió temàtica.

Les projeccions es divideixen en 11 sessions, una per cada mes de l’any excepte l’agost. Cada sessió anirà relacionada amb la temàtica abordada en la programació cultural del mes, aportant noves òptiques des de altres disciplines externes a l’arquitectura. Al mateix temps, cada secció tindrà un espai de reflexió i debat posterior a les projeccions capitalitzat per un diàleg entre dos experts vinculats amb les temàtiques.

No hay comentarios: