lunes, 2 de diciembre de 2013

GAUDI MATARO 130

 DECLARACIO DE MATARO.

La conmemoració del 130è aniversari de la construcció de la nau de blanqueig de la Sociedad Coperativa La Obrera Mataronense, segons el projecte d'Antoni Gaudí, és una nbona oportunitat per constatar que tot just fa cinqanta anys Gaudí només era valorat per unes minories especialitzades i que avui ja és reconegut com un arquitecte insigne, autor d'una obra qie pel seu caràcter innovador és apreciada a nivell universal.

Conscients, però, que arribar fins aquí no ha estat fàcil i que ha estat imprescindible estudiar exhaustivament la seva obra, recuperar els edificis que va projectar, desatesos per la escassa atenció que se'ls otorgava, i divulgar el seu llegat, tasca que han realitzat especialistes, arquitectes, historiadors de l'art i tècnics en les diverses disciplines artesanes a les quals Gaudí va recórrer, però també els propietaris dels inmobles, l'administració i els mitjans de comunicació, els sotasignants




CONSIDEREM

Que aquesta conmemoració - els 130 anys de la Nau Gaudí, el Km 0 de l'obra gaudiniana - és una bona ocasió per regraciarel treball de tots aquells que històricament han precedit en aquesta feina i declarar la nostra voluntat de seguir treballant per mantenir i millorar el patrimoni d'Antoni Gaudí i preservar-lo de qualsevol atemptat.

Que és del tot necesari difondre la totalitat del patrimoni de Gaudí, perquè solament d'aquesta manera serà posible percebre'n la grandesa de l'obra.

Que és imprescindible fomentar la recerca en el camp de la història i l'arquitectura i incentivar el coneixement de l'obra de Gaudí entre el públic.


ENS COMPROMETEM

A vetllar perquè Antoni Gaudí continuï sent un patrimoni que Catalunya comparteix amb els ciutadans d'arreu del món i, sobretot, amb els milions de persones de tot el planeta que anualment el visiten.

A continuar valorant, potenciant, projectant, i apostant pel patrimoni gaudinià perquè ens situa al món i ens converteix en els referents planetaris d'un estil arquitectònic únic.

________________________________________________

Per aquest motiu , signem aquest document el 23 de novembre de 2013 a Mataró, a l'empara de l'avui coneguda com a Nau Gaudí, una obra primerenca de l'arquitecte , en què ja va posar de manifest el seu esperit d'anticipació.
________________________________________________

Nau Gaudí, Basílica de la Sagrada Família, Casa Vicens, Pavellons de la Finca Güell, Palau Gëll de la Diputació de Barcelona, Col·legi Santa Teresa-Ganduxer, Consorci de la Colònia Güell, Torre Bellresguard, Park Güell, Casa Batlló, Fundació Catalunya La Pedrera, Ajuntament de Reus, Fundació Gaudí de Riudoms, Amics de Gaudí, UPC, Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, MNAC.


No hay comentarios: