sábado, 17 de septiembre de 2011

FESTIVAL DE JAZZ DE GIRONA.

El Festival de Jazz de Girona fa enguany la seva aposta més ferma per la modernitat i els nous llenguatges. El jazz, la música inabastable per excel·lència, serà la protagonista d'una edició decidida a continuar explorant les noves fronteres.

D'aquesta manera, entre el 15 i el 30 de setembre, la capital gironina esdevindrà una finestra oberta a l'avantguarda de les escenes catalana, europea i nord-americana.

L'extraordinari Brad Mehldau amb el seu piano solo, el sorprenent pianista alemany Michael Wollny ([em] Trio), el saxofonista nord-americà Ken Vandermark (a duo amb el pianista d'Atomic, Håvard Wiik) o el català Sergi Sirvent al capdavant del seu octet, seran la punta de llança d’una edició particularment madura artísticament i amb diverses presències internacionals destacades.

La inauguració del festival anirà a càrrec del contrabaixista català Alexis Cuadrado, pioner en la ja reconeguda connexió jazzística entre Barcelona i Nova York. En aquest sentit, el programa d’aquesta edició vol ajudar a crear més ponts. Com el que unirà la nova música del portuguès Zé Eduardo –peça clau als anys 90 a l’escena de Barcelona- amb l’activa big band Girona Jazz Project.

L’aposta pel jazz del demà pren cos a través de dues iniciatives: el Jazz Fringe 11 (concurs de joves bandes catalanes organitzat pel festival) permetrà escoltar valors emergents que ja són una realitat. I, molt especialment, us volem convidar a la jornada Jazz al migdia, en què hi participaran, entre d’altres, dues big bands de joveníssims estudiants que ens demostraran –per si a algú li quedava encara algun dubte- que el jazz ha arrelat i creix amb força a casa nostra.

Que comenci a girar el plat, que baixi l’agulla... i que soni el jazz!!!
Font: FJG

P R O G R A M A C I Ó  :

No hay comentarios: