martes, 25 de marzo de 2014

TORRE CORTES


Petita joia modernista que passa desapercebuda al costat dels grans edificis del mateix estil pero que dona una amplitud de mires més ample al que va ser el moviment capdavanter dels finals del segle XIX i principis del XX, la Torre Cortés, situada a Pedralbes, districte de Les Corts, és una petita residència particular (actualment als baixos es va establir una entitat bancaria) construïda per l'arquitecte Salvador Valeri i Pupurull (1873-1954) autor d'obres més conegudes com la Casa Comalat a Barcelona.

Salvador Valerí influenciat per Gaudí, aporta un gran ús de la ceràmica vidriada i les formes ondulades en gran part de la seva obra, demostrant un estil molt personal i propi.

La Torre Cortés no és una excepció, a pesar de les seves mides, en ella destaca la façana blanca lleugerament corbada; les garlandes de la part superior de les finestres i l'ornamentació colori da sota la cornisa com a detalls més característics.



Dos frisos decoratius de ceràmica flanquegen la triple finestra dóna al immoble un aire molt original i d 'una gran riquesa ornamental.

Al costat de la Torre Cortés es troba el restaurant "El Mató de Pedralbes" (SGBCN: EL MATO DE PEDRALBES ), restaurant amb molts anys de vida i actualment en certa decadència gastronòmica.

El Mató de Pedralbes.

No hay comentarios: